Kennel Máinnas ~    Satuja pohjolasta

Etusivulle

Kennelistä

© Ulf Bodin
(CC BY-NC-SA 2.0)

Máinnas on virtuaalikennel, jossa kasvatetaan pääasiassa lapinporokoiria, islanninlammaskoiria ja pohjanpystykorvia. Voi olla, että kennelistä löytyy joskus joku muukin alkukantainen pystykorva.

Tavoitteemme kasvatuksessa on terve ja mukava käyttöominaisuuksiltaan hyvä koira. Lapinporokoirien ja islanninlammaskoirien kanssa kilpaillaan pääsääntöisesti paimennuksessa, joten siihen moni pennuistakin sopii hyvin. Pohjanpystykorvien kanssa taas metsästetään, pennuillame on siis monesti tallella alkukantaiset vietit. Käyttöominaisuuksien, luonteen ja terveyden lisäksi tahdomme kunnioittaa rotuja jalostamalla rodunomaisia ja rakenteeltaan terveitä koiria.

Pentu meiltä?

© Lumikatti

Pentueita kennelistä tulee silloin tällöin ja yhdistelmät ovat kaikki tarkoin harkittuja. Pentu-uutisista ilmoitetaan pääasiassa Karvaturrit-foorumilla, mutta jos tietystä koirasta pentu kiinnostaa niin yhteyttä voi ottaa sähköpostitse (kiilu.steele@gmail.com) tai Keskusta- ja Karvaturrit-foorumeilla (Lumikatti). Myös sijoitukseen on joskus tarjolla koiria.

Toivoisimme meiltä lähtevän pennun pääsevän aktiiviseen käyttöön rodunomaisiin töihin tai reippaalle omistajalle arkea piristämään. Aktiivinen ja kisaava koti ei kuitenkaan ole pakollista, vaan ratkaiseva kriteeri tulevassa kodissa on turvallinen ja rakastava ilmapiiri. En haluaisi, että tarkoin harkituista yhdistelmistä syntyneitä pentuja jätetään pölyttymään internetsivujen nurkkiin, joten tarjoathan koiraa takaisin meille jos esimerkiksi lopetat harrastamisen.

Meille on tulossa pentuja!
Lapinporokoira Rosmariini on astutettu uroksella Unihaltijan Hattara. Pentujen odotetaan syntyvän toukokuussa 2019.

Koiralauma

Ránessieđga Heahttá

Lapinporokoira, narttu

Energinen ja herkkä Tintti on omalaatuinen tyttö. Läheisyydenkipeä ja uskollinen porokoira tekisi mitä vain oman laumansa puolesta, mutta arastaa tuntemattomia ihmisä. Se ei ole koskaan agressiivinen, mutta ei vain anna tuntemattomien koskea. Tintti on aina siellä missä tapahtuu ja pisti sille minkä tehtävän tahansa nenän eteen, se suorittaa sen kunnialla. Porokoiraksi melko vähähaukkuinen Tintti inisee ja piippaa lähes tauotta, sillä on paljon asiaa ja haluaa aina olla ajan tasalla ja mukana tekemisessä.

Unihaltijan Hattara

Lapinporokoira, uros

Jehu on omanarvonsa tunteva temperamentinen sekä äänekäs kaveri. Jehu on yhteistyöhaluinen, kunhan juttu ei ole tylsää ja palkka on sopiva. Remmissä herkästi rähjäävä uros on helposti käsiteltävissä ellei käsittelijä ole epävarma, silloin se livahtaa paikalta ja menee sieltä mistä aita on matalin. Jehu on kotioloissa rauhallinen ja rapsutuksista pitävä nallekarhu, vieraita kohtaan melko välinpitämätön mutta silti tarpeen vaatiessa seurallinen.

Joikhas Noituri

Lapinporokoira, narttu

Varjosielu

Lapinporokoira, narttu

Siiri on sosiaalinen ja rauhallinen kaveri, joka haluaisi aina olla rapsuteltavana. Tallilla ja kotioloissa Siiri on jopa laiska, mutta työskennellessään se on sinnikäs ja yrittää aina parhaansa. Siirin kanssa on mukava harrastaa, mutta muulloin nukkuminen on Siiristä parempi vaihtoehto kuin jatkuva häslääminen. Muutenkin se on melko vakava ja turhautuu helposti ihmisten säheltämisestä.

Rosmariini

Lapinporokoira, narttu

Ronja on omapäinen tytöntyllerö, jonka motivoimiseen tarvitaan paljon. Mukavuudenhaluisen koiran löytää usein makoilemasta satulahuoneen patterin edestä kerjäämässä rapsutuksia, etenkin sadekelillä. Ronja rakastaa huomiota ja hakeekin sitä niin, ettei tytön mielihalu jää kenellekään epäselväksi. Helposti tylsistyvä porokoiranketale keksii kyllä itselleen kivaa, jos silmä välttää. Ronjaa on kiva pitää mukana touhutessa, vaikkei sen kanssa työskenteleminen olekaan maailman helpoin homma.

Joikhas Mitä Jos Eläisit Ikuisesti

Lapinporokoira, uros

Hauru no Ugoku Shiro from Shiranui

Kishu, uros

No Reason Black Clover

Islanninlammaskoira, narttu


Tekstit © Lumikatti – Kuvat © Lue kuvan yhteydestä

Virtuaalikennel Máinnas @

Viimeksi paikalla 17/07/2019

Kennel Máinnas on vMKL:än hyväksymä kennel. Kaikki kasvattimme rekisteröidään VFCI:n koirarekisteriin ennen myyntiä.