Kennel Fablemoor ~    Tarinoita Vihreältä Saarelta

Etusivulle

Kennelistä

© Lumikatti

Fablemoor on virtuaalikennel, jossa kasvatetaan paimenkoiria lähinnä alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Päärotu Fablemoorissa on leikkisä partacollie, mutta monen muunkin paimenrodun edustaja on valloittanut kennelinpitäjän sydämen.

Pyrimme kasvattamaan terveitä ja mukavia koiria työhön ja kotisohvalle. Koiriemme kanssa paimennetaan kotipihan elukoita ja koirien kanssa kilpaillaan myös - kennelistä löytyykin paimennusvalioita. Tavoitteemme kasvatuksessa on terve ja miellyttävä koira sekä ulkonäöllisesti että luonteeltaan, unohtamatta hyviä käyttöominaisuuksia.

Pentu meiltä?

© Lumikatti

Pentueita kennelistä tulee silloin tällöin ja yhdistelmät ovat kaikki tarkoin harkittuja. Pentu-uutisista ilmoitetaan pääasiassa Karvaturrit-foorumilla, mutta jos tietystä koirasta pentu kiinnostaa niin yhteyttä voi ottaa sähköpostitse (kiilu.steele@gmail.com) tai Keskusta- ja Karvaturrit-foorumeilla (Lumikatti). Myös sijoitukseen on joskus tarjolla koiria.

Toivoisimme meiltä lähtevän pennun pääsevän joko maatilalle töitä tekemään tai aktiiviseen kotiin muuhun harrastukseen. Aktiivinen ja kisaava koti ei kuitenkaan ole pakollista, vaan ratkaiseva kriteeri tulevassa kodissa on turvallinen ja rakastava ilmapiiri. En haluaisi, että tarkoin harkituista yhdistelmistä syntyneitä pentuja jätetään pölyttymään internetsivujen nurkkiin, joten tarjoathan koiraa takaisin meille jos esimerkiksi lopetat harrastamisen.

Pentusuunnitelmia ei ole tällä hetkellä.

Koiralauma

Take Me With You

Partacollie, uros

Monni on veikä ja kovan paimenvietin omaava perinteisiä partispomppuja harrastava uros. Astetta suuremman pilkkeen silmäkulmassa omaavan Monnin kanssa ei yksinkertaisesta voi tulla tylsää. Vaikka Monni onkin kovin vitsikäs koiruus, se on silti miellyttämishaluinen ja hauska kaveri töihin. Innostuessaan kovaääniselle Monnille tarvitsee näyttää kuka on pomo, mutta asetelman ollessa selvä on Monni mitä mahtavin koirakaveri.

Bauchan

Partacollie, uros

Boris on herkästi kontaktia hakeva herrasmies. Rodunomaista vitsikkyyttä Boriksessa on vain kovin vähän ja se on muutenkin rauhallisempi kuin partikset noin yleensä. Tämä helpottaa osittain työntekoa Boriksen kanssa, mutta vastapainoksi Boris on ehkä turhankin pehmeä. Ominaisuudet eivät kuitenkaan ole haitanneet aktiivista harrastusta, mutta olemukseltaan Boris on enemmän näyttelykoira kuin harrastastuskoira.

Chaman Du Château Rêve

Briardi, narttu


Tekstit © Lumikatti – Kuvat © Lue kuvan yhteydestä

Virtuaalikennel Fablemoor @

Viimeksi paikalla 17/07/2019

Kennel Fablemoor on vMKL:än hyväksymä kennel. Kaikki kasvattimme rekisteröidään vFCI:n koirarekisteriin ennen myyntiä.